Çorum Haber
HV
19 MART Salı 09:51

Tuzlalı Kadınlara KADES Programı Anlatıldı

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Kadı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 10:55   Güncelleme : 25-11-2022 10:55
Tuzlalı Kadınlara KADES Programı Anlatıldı

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Kadın Destek Uygulaması (KADES), Tuzlalı kadınlara anlatıldı.

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Kadın Destek Uygulaması (KADES) Tuzlalı kadınlara anlatıldı. Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda Tuzlalı kadın katıldı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Tuzla Kent Konseyi, Tuzla Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ve Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen programda kadınlara KADES uygulaması tanıtıldı. Program kapsamında İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde Tuzlalı kadınlara ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ semineri verildi.

“KADES UYGULAMASININ YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Programda konuşan Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı,” Bugün güzel bir farkındalık yaşadık. KADES uygulamasını polis memurları çok güzel anlattılar. Bu uygulamanın daha da yaygınlaştırılması için ve duymayan kadın kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Biz Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Aileyi Güçlendirme Komisyonu olarak yıl boyunca şiddet gören kadınlarımıza destek oluyoruz. Şiddet gören kadınlara hukuksal ve psikolojik olarak destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.   

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR