Çorum Haber
HV
19 MART Salı 10:56

ŞEKER ÇOCUKLAR İÇİN “ŞEKER ŞEF” ETKİNLİĞİ

Çorum Belediyesi, Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabetli çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği düzenledi. Masterchef Barbaros Yoloğlu ile Çorum mantısı ve leblebi helvası yapan çocuklar keyifli bir gün geçirdi, moral depoladı.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 24-11-2022 16:17   Güncelleme : 24-11-2022 16:17
ŞEKER ÇOCUKLAR İÇİN “ŞEKER ŞEF” ETKİNLİĞİ

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi işbirliğiyle Çocuk Endokrinolojisi Kliniği’nin takibindeki diyabetli çocuklar için “Şeker Şef” etkinliği düzenlendi. Masterchef yarışması finalistlerinden Barbaros Yoloğlu’nun da katıldığı program, Çorum Belediyesi Buhara Kadın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbatda program öncesi yaptığı konuşmada böylesine önemli bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çorum Belediyesi olarak sadece bu tip organizasyonlarda değil, şehirde yaşayan herkesin hayatına dokunan, hangi noktada ihtiyaç varsa orada olduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Yağbat, “Bu programın içerisinde olmak da bizim için ayrıca bir mutluluk vesilesidir.Diyabetin hastalık değil bir yaşam biçimi olduğunu belirten Yağbat, “Dikkat edilmesi gereken konu her şeyin kararında yenilmesidir. Peygamber Efendimizin sünnetine uygun yaşadığımız zaman, doğru beslenip doğru yiyecekleri seçtiğimiz zaman belki de bu hastalıklardan kurtulmuş olacağız ve sağlıklı yaşayacağız.” şeklinde konuştu.

Bir süre önce kendisinin de diyabetle tanıştığını dile getiren Yağbat, “Ben de sizin şeker ağabeyinizim. İlk bir ay ciddi anlamda moral bozukluğu yaşadım; ancak ondan sonra hayata daha pozitif bakmaya başladım. Hatta hayata daha tatlı bakmaya başladım. Bunu bir hastalık olarak görmemeliyiz.” diyerek diyabetli çocuklara ve ailelerine moral verdi.Konuşmaların ardından Masterchef Barbaros Yoloğlu, etkinliğe katılan diyabetli çocuklarla birlikte Çorum mantısı ve leblebi helvası yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ile birlikte beyaz önlükleri giyip mutfağa giren şeker çocuklar unutmayacakları bir gün yaşadı.

AdminAdmin

YORUMLAR