Çorum Haber
HV
28 MART Perşembe 18:15

MEHMED ÂKİF SEMPOZYUMU SONA ERDİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 20:11   Güncelleme : 29-12-2022 20:11
MEHMED ÂKİF SEMPOZYUMU SONA ERDİ

MEHMET AKİF SEMPOZYUMU (13)

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında bir hafta boyunca devam eden “Doğumunun 150. Yıl Dönümünde Mehmed Âkif Sempozyumu” sona erdi. Sempozyumlarda milli mücadeleye katkısı, edebi kişiliği ve düşünceleriyle bir dönemin fikir dünyasına yön veren İstiklal Marşımızın yazarı, milli şair Mehmed Âkif, tüm yönleriyle ele alındı. Mehmed Âkif’i ve döneminin sosyolojisini anlamak ve genç nesillere anlatmak amacıyla düzenlenen sempozyumlar, “Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası” boyunca 16 lisede 17 oturumda gerçekleşti. Sempozyumlarda toplam 52 bildiri sunuldu.

Açılış oturumu Kültür ve Turizm Eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşen sempozyumlarda, Âkif’in Çizgisi-4” karikatür sergisi de meraklılarıyla buluştu. Sempozyumlar kapsamında “İstiklâl’den İstikbâl’e” oturumunu Prof. Dr. Nabi Avcı yönetirken “Mehmed Âkif’in Kişiliği” yazar Tarık Sezai Karatepe, “Mehmed Âkif ve Şehir” yazar Mehmet Nuri Yardım, “İstiklâl Marşı’nın Sosyolojisi” yazar Özcan Ünlü, “Mehmed Âkif’in Muhayyilesi” yazar Şakir Kurtulmuş, “Mehmed Âkif’in Çevresi” tarihçi- yazar Ahmet Anapalı, “İstiklâl Marşı’nın Kurucu Metin Yönü” yazar Osman Koca, “Mehmed Âkif’in Dini Hüviyeti” yazar Fatih Akbaba, “Mehmed Âkif’in Ardından Yansımalar” yazar Ali Ayçil, “Safahat’tan Akisler” Prof. Dr. Mehmet Güneş, “Mehmed Âkif’in Sanatçı Yönü” yazar İlhan Kurt, “Safahat’tan Yansımalar” yazar Erol Erdoğan, “İstiklâl Marşı’ndaki Mehmed Âkif” yazar Süleyman Ragıp Yazıcılar, “İstiklâl Marşı’nın Edebi Yansıması” yazar Abdullah Yalın Karadağ, “Mehmed Âkif’in Hayatı” yazar Yusuf Tosun, “Mehmed Âkif’in Az Bilinen Yönleri” yazar Erhan Genç ve “Mehmed Âkif’in Eserleri” oturumu ise Dr. Alim Kahraman tarafından yönetildi.

“Doğumunun 150. Yıl Dönümünde Mehmed Âkif Sempozyumu” kapsamında bildiriler kitaplaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak. Sempozyumda görev alan öğretmenler ve öğrencilere yönelik “Mehmed Âkif” temalı Ankara gezisi düzenlenecek ve öğrencilere 10 kitaptan oluşan bir Mehmed Âkif seti hediye edilecek.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR