Çorum Haber
HV
28 MART Perşembe 23:51

LİTROS SANAT 2022’Yİ MERCEK ALTINA ALDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 20:28   Güncelleme : 29-12-2022 20:28
LİTROS SANAT 2022’Yİ MERCEK ALTINA ALDI

Litros Sanat 46. Sayı Şehir Ekranı

Kültür-sanat gazeteciliğine yeni bir soluk kazandıran Litros Sanat, yeni sayısıyla okurla buluştu. Gazete bu sayısında Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülleri’ne hak kazanan sanatçılarla yapılmış bir dosya haberi kapağına taşıdı. Dosya kapsamında vefa ödülüne layık görülen halk ozanımız Âşık Veysel’in yarım asra damgasını vuran müziği ve bunun günümüze olan yansımaları yazar Sadık Yalsızuçanlar, Türk halk müziği sanatçıları Orhan Hakalmaz ve Coşkun Karademir’e soruldu. Gazetenin bu sayısında ayrıca 2022 Kültür Sanat Almanağı da okurla buluştu. Almanakta 2022 yılı içerisinde sinema, edebiyat, gelenekli sanatlar, plastik sanatlar, tiyatro ve müzik dünyasındaki gelişmeler ele alındı.

Litros Sanat’ın bu sayısında mimar Hilmi Şenalp ile yapılmış bir röportaj okurun ilgisine sunuluyor. Geleneksel olana getirdiği yeni yorumlarla öne çıkan ve Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen Şenalp ile ödül heyecanı, İslam düşüncesinin mimariye yansımaları ve daha pek çok konu gazete sayfalarındaki yerini aldı. Bu sayıda ayrıca ülkemizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan ve Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen tezhip ve minyatür sanatçısı Gülbün Mesera söyleşisi de okurla buluştu. Litros Sanat’ın bu özel sayısında Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülen Ressam Süleyman Saim Tekcan da atlarla ilgili yaptığı eserleri ve literatüre kazandırdığı yaş baskı tekniği ile 60 yıllık sanat yaşamı hakkında merak edilenleri Litros Sanat okurları için cevapladı.

Gazetenin 46. sayısının kitaplık köşesinde ise 2022 yılında en çok okunan kitaplar ile yeni kitap önerileri okurun ilgisine sunuldu. Bu sayıda ayrıca yazar Mehmet Nuri Yardım’ın okurlara yeni kitap önerileri yeni sayıdaki yerini aldı. Gazetenin dijital ekran sayfalarında 2022 yılı mercek altına alınarak pandemiyle birlikte pazar paylarını artıran dijital sinema platformlarına dair bir değerlendirme gözler önüne serildi.

Gazetenin bu sayısında Naime Erkovan “Atlıkarınca Yılı”, Hakan Güneri “2022 Salonlar Yıkıldı, 2023’te Yeniden Yaparız Artık”, Nilgün Doğrusöz “Hangi Atatürk Kültür Merkezi? Atatürk Kültür Merkezi mi? İstanbul Atatürk Kültür Merkezi mi?” ve Özcan Ünlü ise “En Son Ölüm Gelir Yine de Erken Deriz” başlıklı yazılarıyla okuru selamladı.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR