Çorum Haber
HV
29 MART Cuma 15:01

İzmir Çiğli depremzedelere kapılarını açtı

İzmir'de Çiğli Belediyesi, deprem bölgesinden Çiğli’ye gelen depremzedelerin konaklama, beslenme ve tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor. İlk etapta 287 depremzedeye kalacak yer tahsis edildi.

YEREL
Giriş Tarihi : 12-02-2023 15:48   Güncelleme : 12-02-2023 15:48
İzmir Çiğli depremzedelere kapılarını açtı

Çiğli Belediyesi Depremzede İrtibat Birimi’nin koordine ettiği çalışmalar kapsamında belediyeye başvuruda bulunan 287 depremzedenin konaklama ihtiyacı çeşitli kurum ve gönüllü vatandaşların desteğiyle çözüme kavuşturuldu. Ev, otel ve yurtlara yerleştirilen depremzedelere ev eşyası, gıda kolisi, kıyafet, battaniye, yorgan, ısıtıcı, halı, temizlik ekipmanları, kişisel hijyen paketi ve bebek ürünleri desteğinde bulunuldu.

Konaklama ve diğer temel ihtiyaçları karşılanan depremzedeler içinde yaşadığı travma sonucu psikolojik destek talep edenlere Çiğli Belediyesi'nde görevli uzmanlar tarafından psikolojik danışmanlık hizmeti de verilecek.

DAYANIŞMA TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Depremin ilk gününde yaptığı çağrı ile kentte seferberlik başlatan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, dayanışma kampanyasını büyütmek için iş insanları, esnaf odaları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarlar ile bir araya geldi. Bu toplantıların yanı sıra deprem bölgesinden Çiğli’ye gelen depremzedelerin konaklama ve ev eşyası ihtiyaçları için emlakçılar, mobilyacılar ve müteahhitlerle görüşme gerçekleştirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR