Çorum Haber
HV
19 MART Salı 11:14

Her Gün Temiz Su Götürdükleri Depremzede Aile Belediye Personeline Yemek İkram Etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2023 15:39   Güncelleme : 22-03-2023 15:39
Her Gün Temiz Su Götürdükleri Depremzede Aile Belediye Personeline Yemek İkram Etti

Tuzla Belediyesi ekipleri, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan mahallelere ve kırsal kesimlere temiz su desteğini 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde devam eden çalışmalarda Tuzla Belediyesi ekipleri, su tankerleri ile çadır kentlere, temiz su taşıyarak depremzedelere destek oluyorlar. Bu kapsamda ekiplerin her gün gittikleri Kırıkhan’ın Alsancak Mahallesi’nde bir arada bulunan 30 çadıra su dağıtmak için giden ekiplere, depremzedeler yöresel yemek hazırlayarak çay ikram ettiler. Hep birlikte yenilen yemeğin ardından depremzede bir kadın,” Allah devletimizden bin kere razı olsun” dedi. 

Tuzla Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra depremzede vatandaşların yaralarını sarma çalışmalarını 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüyor. Bu çalışmalardan en önemlisi Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde başlatılan Kırıkhan’ın mahallerine ve kırsal kesimlerine belediye ekipleri temiz su ulaştırıyor. Her gün su tankerleri çadır kentlere, toplu çadırların olduğu alanlara ve kırsal kesimdeki çadırlara temiz su ulaştırıyor. Bu kapsamda ekiplerin her gün gittikleri Kırıkhan’ın Alsancak Mahallesi’nde bir arada bulunan 30 çadıra su dağıtmak için giden ekiplere, depremzedeler yöresel yemek hazırlayarak çay ikram ettiler. Aile sıcaklığındaki sohbet cep telefonu kameraların saniye saniye yansıdı. 

“HİÇBİR ZAMAN BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR” 

Çadırda yaşayan depremzede bir kadın, “Allah devletimizden bin kere razı olsun. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Çadırda en çok ihtiyacımız olan su. Tuzla Belediyemize çok teşekkür ederim. Hiçbir zaman bizim suyumuzu eksik bırakmadılar. Ne zaman istesek, yardıma koştular. Her zaman yanımızda oldular. Nerede toplu bir çadır var oraya koştular. Bütün vatandaşları çağırdılar eksiğiniz var mı diye sordular. Ne olursa olsun biz sizin yanınızdayız. Başta bizim devletimize çok teşekkür ederiz” dedi. Bir diğer depremzede kadın ise,” Her zaman böyle iyi insanlar var içimizde. İlk günden herkes bize yetişti. Daha yapacak başka bir şey yok” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR