Çorum Haber
HV
19 MART Salı 09:05

Erdoğan Kızılelma İle Buluştu

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabında, Baykar'ın öz sermayesiyle geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın önünde çekildiği fotoğrafını paylaştı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2023 20:14   Güncelleme : 26-03-2023 22:24
Erdoğan Kızılelma İle Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ne yaptığı ziyaret sonrası, Twitter'daki hesabından Bayraktar Kızılelma ile çekildiği fotoğrafını Türk bayrağı görseliyle paylaştı.

DENİZAŞIRI GÖREVLERDE ÖNEMLİ ROL ÜSTLENECEK

Geçtiğimiz aralık ayında ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Baykar'ın öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açmış oldu.

Bayraktar Kızılelma, özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olarak görülüyor. TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek.

YENİ İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI YOLDA!

Bayraktar TB2 SİHA da başta terör örgütü PKK ile mücadele başta olmak üzere Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu, Libya iç savaşı ve Ukrayna-Rusya savaşında sahadaki dengeleri kullanıcıları lehine değiştirmeyi başararak adını bütün dünyada duyurdu.

Ayrıca yeni insansız hava araçları sahaya çıkmak için gün sayıyor. Baykar, Bayraktar TB3 ile Muharip İnsansız Uçak Sistemi'nin (MİUS) TCG Anadolu'da birlikte görev yapacağını duyurdu. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün dünyada ilk defa kısa pist bir gemiden konvansiyonel bir şekilde inip kalkan insansız hava aracı olarak çok büyük bir kuvvet çarpanı oluşturacağını belirtiyor. 2021 yılında TSK envanterine dahil olarak Türkiye’nin İHA liginde dünyadaki ilk 3 ülke arasına girmesini sağlayan Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) da kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu kırarak adını tarihe yazdırdı.

AdminAdmin

YORUMLAR