Çorum Haber
HV
29 MART Cuma 15:42

Selçuklu Sızma'ya eğitime 8 derslik daha

Konya Selçuklu Belediyesi'nin eğitime olan desteği Sızma Mahallesi'ne kazandırılacak olan 8 derslikli okul ile devam ediyor. Yıl içerisinde bitirilmesi planlanan okul inşaatında yüzde 40 tamamlanma oranına ulaşıldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-03-2023 10:28   Güncelleme : 05-03-2023 10:28
Selçuklu Sızma'ya eğitime 8 derslik daha

Türkiye’de örnek projelerle eğitim yatırımlarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, Sızma Mahallesi’ne değer katacak önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyor.

Bin 750 metrekare alanda inşa edilen ve içerisinde 8 derslik, fen, resim ve müzik dersliği, laboratuar, spor salonu, kütüphane ve çok amaçlı salon bulunacak okul inşaatında imalat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sızma Mahallesi’nin eğitim alanındaki önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan okulda yüzde 40 tamamlanma oranına ulaşılırken çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Eğitime yapılan her yatırımın aynı zamanda geleceğe yapılan değerli bir yatırım olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,″Selçuklu Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanında olduk ve çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları adına eğitim yatırımları önceliğimiz oldu. İhtiyaçlar doğrultusunda bugüne kadar hem iç hem de dış mahallerimizde güzel işlere imza attık. İlçemize birçok modern okul, kapalı spor salonları, suni çim sahalar, kütüphaneler kazandırırken okul dışı öğrenme ortamları ile de çocuklarımızın gelişimine katkı sunduk. Sızma Mahallemiz de yapımı devam eden 8 derslikli okul da sürdürdüğümüz fiziki eğitim yatırımlarından biri. Çalışmalarımızın aralıksız sürdüğü okul inşaatında yüzde 40 tamamlanma oranına ulaştık ve inşallah planlanan süre içerisinde bitirmek için çalışıyoruz. Sızma İlkokulumuz tamamlandığında mahallemize değer katarken eğitim alanında da önemli bir boşluğu doldurmuş olacak. Okulumuzun Sızma’ya ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR