Çorum Haber
HV
19 MART Salı 12:55

Meteoroloji'den Dikkat Çeken Uyarı

Meteoroloji, önümüzdeki 1 hafta boyunca yurt genelinde kuvvetli yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 02-04-2023 23:05
Meteoroloji'den Dikkat Çeken Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3-7 Nisan 2023 hava durumu tahminlerini paylaştı.

MGM'nin raporuna göre yarından itibaren (3 Nisan 2023) yurdun batısından yurda giriş yapacak olan sağanak, Karadeniz, Marmara ve Ege'de etkisini hissettirecek. Batı Karadeniz'de gök gürültülü olarak beklenen sağanak yağışla birlikte sıcaklıklar azalmaya başlayacak.

Rapora göre; hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin civarında seyretmesi beklenirken, salı ve çarşamba günü İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Perşembe günü de yurt genelinde sağanak yağış etkisini sürdürecek.

Salı günü sıcaklıkların İstanbul'da 20, Ankara ve İzmir'de 19 derece olması beklenirken, Perşembe günü ise sıcaklıklar İstanbul'da 12, İzmir'de 16 ve Ankara'da 13 dereceye kadar düşecek. Yağışlar ise yurt geneline yayılacak.

Cuma günü tüm yurtta sağanak etkili olurken, Doğu Anadolu'nun ise yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "10 gün boyunca Türkiye'nin batısında sürekli yağış geçişleri olacak. Her günün bir bölümünde. Yani keyifli bir süreç. Açık hava, hızla bulutlanma, sağanak yağış, sonra yine açık hava. Bu durum ülkenin batısının tamamında görülecek" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR