Çorum Haber
HV
19 MART Salı 12:46

ESENLER’DE 7/24 KIŞ MESAİSİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2023 20:52   Güncelleme : 04-02-2023 20:52
ESENLER’DE 7/24 KIŞ MESAİSİ

Soğuk ve yağışlı hava uyarısı, Esenler Belediyesi’ni harekete geçirdi. Yağışla birlikte havaların iyice soğuyabileceği ve aşırı buzlanmaların yaşanabileceği olumsuz durumların önlenmesi için Kriz Masası oluşturdu. Kar yağışı veya aşırı yağışların oluşturabileceği elverişsiz hava şartları devam ettiği sürece Fen İşleri Müdürlüğü tuzlama ve yol açma ekipleri, 24 saat boyunca ilçenin belli noktalarında hazır bekletilecek. Ekipler, kar yağışı başladığı andan itibaren öncelikle ana caddelerde buzlanmaya karşı tuzlama ve yol açma çalışmaları yürütecek. Hava şartları normale dönene kadar teyakkuz hali devam edecek.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş’ın koordinatörlüğünde, Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Destek Hizmetleri, Zabıta, Veteriner, Halkla İlişkiler, Sosyal Yardım, Park ve Bahçeler ile Sağlık İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili müdürlüklere bağlı ekipler, olağanüstü hava şartları devam ettiği sürece nöbet tutacak. 261 kilometre güzergah ağı üzerinde bulunan 17 mahalle, 1272 cadde ve sokakta, 66 araç ve iş makinası, çift vardiya halinde 510 personel, kışın olumsuz etkilerini minimize etmek için sürekli görev başında olacak. Kar yağışı ile birlikte kapanma olasılığı olan güzergâhların açık tutulması için 3.000 ton tuz hazır bekletiliyor.

Hava muhalefetinden olumsuz etkilenen vatandaşlar, Esenler Belediyesi bünyesinde 24 saat aralıksız hizmet veren Esenler Toplumsal İletişim Merkezi’nin (ESTİM) 444 00 73 numaralı telefonunu arayabilirler. Bildirilen problemler, buradan hemen gerekli birimlere iletilecek ve hemen çözüm üretilecek.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR