Çorum Haber
HV
29 MART Cuma 12:02

Büyükşehir’in depremzedelere refakati terminalde başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden gelen depremzedelere en iyi şekilde hizmet verebilmek adına Büyükşehir Terminal’inde bir kayıt merkezi ve hizmet noktası oluşturdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2023 18:37   Güncelleme : 12-02-2023 18:37
Büyükşehir’in depremzedelere refakati terminalde başlıyor

Tüm ekipleriyle afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden ayrılmak isteyen depremzedeleri Sakarya’da ağırlıyor. Bu kapsamda terminale gelen depremzedeler için kayıt merkezi oluşturuldu. Burada alınan kayıttan sonra Valilik koordinasyonuyla barınma ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca terminal girişinde kurulan aşeviyle depremzedelere sıcak aş imkânı veriliyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelere için oluşturulan yardım toplama merkezi ise Demokrasi Meydanı’na taşıdı. Burada toplanan tırlar dolusu erzak, yardım, araç gereç ve giysi yaraların sarılması için afet bölgesine gönderiliyor.

 

İlk anda karşılanıyorlar

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’da 17 Ağustos’un acısını yaşayan 1 milyondan fazla vatandaşımız, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrası yaraların sarılması için seferber oldu. Oluşturduğumuz organizasyon, kurduğumuz merkezlerde şuana kadar 73 tırımızı yardım için 10 kentimize uğurladık. Bunun yanında ilimize gelen depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının karşılanması ve en iyi şekilde misafir edilmesi adına gerekli aksiyonlarımızı aldık. Meydanda, belediyemizde kurduğumuz sorumlu masalarımızın yanı sıra Büyükşehir Otobüs Terminali’mizde depremzedeler için kayıt merkezi ve araçlardan indikleri anda ihtiyaçlarının karşılanması için bir nokta oluşturduk. Konuyla ilgili her türlü ihbarı Sosyal Hizmetler Bilgi ve İletişim Merkezi’mizin 0264 289 30 30 numaralı hattımıza ulaştırabilirsiniz. En iyi biz anlarız” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR